Nieuws

Nieuws

In totaal staan er vandaag in Gent 11.648 mensen op een wachtlijst voor een sociale woning, een stijging met 17,5% tegenover vorig jaar. De PVDA slaat alarm: “Het stadsbestuur focust éénzijdig op dure woonprojecten, maar is blind voor de groeiende wooncrisis aan de onderkant van de samenleving. Steeds meer huurders kunnen de eindjes niet meer aan elkaar knopen.”

Nieuws

Vrijdag stond de eerste avond van de zorg op de agenda. Deze werd georganiseerd door de Oost-Vlaamse Basisgroep van de zorg en sociale sector. Ik kwam toe in het Geuzenhuis en zag mensen samenkomen. Mensen die voor mensen zorgen. Het was tevens mijn eerste PVDA-avond.

Het warme onthaal zette meteen de toon. Na een kennismaking door Kasper, één van de voorzitters van de basisgroep 'zorg en welzijn', gingen we per sector samenzitten: kort gezegd vonden de opvoeders, de maatschappelijk werkers en personeel uit de ziekenhuizen elkaar.

Nieuws

Op piekmomenten rijden er in Gent 121.000 auto’s rond. Dat is slecht voor onze gezondheid. Luchtvervuiling en fijn stof kosten elke Gentenaar gemiddeld negen levensmaanden. Maar als je de auto’s uit de stad weg wil, moet je ook werk maken van alternatieven: tram, trein en bus.

Nieuws

“Op vier jaar tijd nam het aantal leegstaande woningen toe met bijna 50%”, aldus de PVDA, die de cijfers opvroeg bij de Dienst Toezicht van de Stad Gent. Volgens de linkse oppositiepartij schiet het beleid van de Stad Gent om leegstand en verkrotting tegen te gaan zwaar tekort. De PVDA vraagt de leegstandheffing te verdubbelen wil de opbrengst ervan te investeren in een stedelijke woondienst om de Gentse huurmarkt onder controle te krijgen.

Nieuws

De Gentse schepenen Christophe Peeters en Tom Balthazar strijken al jaren 19.000 euro per jaar op als bestuurder bij Publipart, een spookbedrijf van de Luikse schandaalintercommunale Publifin. “Wij eisen dat de Stad Gent uit de Publipart-constructie stapt en dat de betrokken schepenen hun buitensporige vergoedingen terug afgeven”, zegt Tom De Meester, voorzitter van PVDA Gent. “Dit is de schaamte voorbij.”

Nieuws

Wie zich straks wil vestigen in de nieuwe ‘Ecowijk Gantoise’ in Gentbrugge, zal diep in de buidel moeten tasten. Woningen met twee slaapkamers kosten minstens 362.651 euro. Gents PVDA-voorzitter Tom De Meester schrikt: “de nieuwe Ecowijk is niet alleen heel erg duurzaam, maar helaas ook heel erg duur.”

Nieuws

GENT – Uit een analyse van de Gentse stadsbegroting door de PVDA blijkt dat de Stad Gent slechts 3,2% van haar investeringsbudget besteed aan betaalbaar wonen. “Veel te
weinig”, aldus Gents PVDA-kopstuk Tom De Meester. De linkse oppositiepartij pleit voor een reeks heffingen op bedrijven, grondspeculanten, grote vervuilers en banken, die 22 miljoen in het laatje moeten brengen. “Daarmee kan geïnvesteerd worden in betaalbaar wonen, armoedebestrijding en een brugfiguur in élke school”, aldus de PVDA.

Nieuws

Donderdagochtend (27/10) begon men eindelijk met het herstel van de roltrap aan Gent-Dampoort, nadat deze al meer dan 4 maanden kapot was. “Actie voeren loont,” reageert Tom De Meester, voorzitter van PVDA Gent. De linkse partij vreest echter dat het herstel van korte duur zou kunnen zijn en vraag dat en roltrap zo snel mogelijk gemoderniseerd wordt.

Nieuws

Sinds april 2016 zijn er grote renovatiewerken in de sociale woonwijk het Westveld. Verschillende gezinnen zitten sindsdien zonder verwarming. “De Volkshaard laat haar sociale huurders letterlijk en figuurlijk in de kou staan”, reageert de PVDA geschrokken. De linkse oppositiepartij wijst op een gebrekkige communicatie vanuit de sociale huisvestingsmaatschappij aan haar huurders en vraagt om snel tijdelijke verwarming te installeren in de getroffen woningen.

Pagina's