Nieuws

Nieuws

Vrijdag stond de eerste avond van de zorg op de agenda. Deze werd georganiseerd door de Oost-Vlaamse Basisgroep van de zorg en sociale sector. Ik kwam toe in het Geuzenhuis en zag mensen samenkomen. Mensen die voor mensen zorgen. Het was tevens mijn eerste PVDA-avond.

Het warme onthaal zette meteen de toon. Na een kennismaking door Kasper, één van de voorzitters van de basisgroep 'zorg en welzijn', gingen we per sector samenzitten: kort gezegd vonden de opvoeders, de maatschappelijk werkers en personeel uit de ziekenhuizen elkaar.

Nieuws

Op piekmomenten rijden er in Gent 121.000 auto’s rond. Dat is slecht voor onze gezondheid. Luchtvervuiling en fijn stof kosten elke Gentenaar gemiddeld negen levensmaanden. Maar als je de auto’s uit de stad weg wil, moet je ook werk maken van alternatieven: tram, trein en bus.

Nieuws

“Op vier jaar tijd nam het aantal leegstaande woningen toe met bijna 50%”, aldus de PVDA, die de cijfers opvroeg bij de Dienst Toezicht van de Stad Gent. Volgens de linkse oppositiepartij schiet het beleid van de Stad Gent om leegstand en verkrotting tegen te gaan zwaar tekort. De PVDA vraagt de leegstandheffing te verdubbelen wil de opbrengst ervan te investeren in een stedelijke woondienst om de Gentse huurmarkt onder controle te krijgen.

Nieuws

De Gentse schepenen Christophe Peeters en Tom Balthazar strijken al jaren 19.000 euro per jaar op als bestuurder bij Publipart, een spookbedrijf van de Luikse schandaalintercommunale Publifin. “Wij eisen dat de Stad Gent uit de Publipart-constructie stapt en dat de betrokken schepenen hun buitensporige vergoedingen terug afgeven”, zegt Tom De Meester, voorzitter van PVDA Gent. “Dit is de schaamte voorbij.”

Nieuws

Wie zich straks wil vestigen in de nieuwe ‘Ecowijk Gantoise’ in Gentbrugge, zal diep in de buidel moeten tasten. Woningen met twee slaapkamers kosten minstens 362.651 euro. Gents PVDA-voorzitter Tom De Meester schrikt: “de nieuwe Ecowijk is niet alleen heel erg duurzaam, maar helaas ook heel erg duur.”

Nieuws

Donderdagochtend (27/10) begon men eindelijk met het herstel van de roltrap aan Gent-Dampoort, nadat deze al meer dan 4 maanden kapot was. “Actie voeren loont,” reageert Tom De Meester, voorzitter van PVDA Gent. De linkse partij vreest echter dat het herstel van korte duur zou kunnen zijn en vraag dat en roltrap zo snel mogelijk gemoderniseerd wordt.

Nieuws

Sinds april 2016 zijn er grote renovatiewerken in de sociale woonwijk het Westveld. Verschillende gezinnen zitten sindsdien zonder verwarming. “De Volkshaard laat haar sociale huurders letterlijk en figuurlijk in de kou staan”, reageert de PVDA geschrokken. De linkse oppositiepartij wijst op een gebrekkige communicatie vanuit de sociale huisvestingsmaatschappij aan haar huurders en vraagt om snel tijdelijke verwarming te installeren in de getroffen woningen.

Nieuws

De Optima-fietsroute voert je langs het hoofdkantoor van de failliete Optima-Bank, de Queen Towers aan het station, de Auberge du Pêcheur in Latem en andere spraakmakende plekken in het Optima-dossier. Je ontdekt ook het verhaal achter andere omstreden vastgoedprojecten in Gent: van de Vrijdagsmarkt tot de Oude Dokken.

Na vertrek aan Herberg Macharius is het kantoor van Optima de eerste halte. Daarna stopt de fietsroute achtereenvolgens aan het Gentse stadhuis, de Vrijdagsmarkt, de Oude Dokken, de Tondeliersite en de Queen Towers nabij Gent-Sint-Pieters.

Nieuws

Vandaag voerde de PVDA samen met sociale huurders actie aan het Gentse stadhuis, met de boodschap: “Betaalbaar wonen, als we daar nu eens een prestigeproject van maken”. Op de actie nemen sociale huurders van verschillende woonwijken het woord. Ze willen dat de stad een prioriteit maakt van meer sociale en betaalbare woningen in Gent.

Pagina's