Nieuws

Nieuws

De Gentse schepenen Christophe Peeters en Tom Balthazar strijken al jaren 19.000 euro per jaar op als bestuurder bij Publipart, een spookbedrijf van de Luikse schandaalintercommunale Publifin. “Wij eisen dat de Stad Gent uit de Publipart-constructie stapt en dat de betrokken schepenen hun buitensporige vergoedingen terug afgeven”, zegt Tom De Meester, voorzitter van PVDA Gent. “Dit is de schaamte voorbij.”

Nieuws

Wie zich straks wil vestigen in de nieuwe ‘Ecowijk Gantoise’ in Gentbrugge, zal diep in de buidel moeten tasten. Woningen met twee slaapkamers kosten minstens 362.651 euro. Gents PVDA-voorzitter Tom De Meester schrikt: “de nieuwe Ecowijk is niet alleen heel erg duurzaam, maar helaas ook heel erg duur.”

Nieuws

Donderdagochtend (27/10) begon men eindelijk met het herstel van de roltrap aan Gent-Dampoort, nadat deze al meer dan 4 maanden kapot was. “Actie voeren loont,” reageert Tom De Meester, voorzitter van PVDA Gent. De linkse partij vreest echter dat het herstel van korte duur zou kunnen zijn en vraag dat en roltrap zo snel mogelijk gemoderniseerd wordt.

Nieuws

Sinds april 2016 zijn er grote renovatiewerken in de sociale woonwijk het Westveld. Verschillende gezinnen zitten sindsdien zonder verwarming. “De Volkshaard laat haar sociale huurders letterlijk en figuurlijk in de kou staan”, reageert de PVDA geschrokken. De linkse oppositiepartij wijst op een gebrekkige communicatie vanuit de sociale huisvestingsmaatschappij aan haar huurders en vraagt om snel tijdelijke verwarming te installeren in de getroffen woningen.

Nieuws

De Optima-fietsroute voert je langs het hoofdkantoor van de failliete Optima-Bank, de Queen Towers aan het station, de Auberge du Pêcheur in Latem en andere spraakmakende plekken in het Optima-dossier. Je ontdekt ook het verhaal achter andere omstreden vastgoedprojecten in Gent: van de Vrijdagsmarkt tot de Oude Dokken.

Na vertrek aan Herberg Macharius is het kantoor van Optima de eerste halte. Daarna stopt de fietsroute achtereenvolgens aan het Gentse stadhuis, de Vrijdagsmarkt, de Oude Dokken, de Tondeliersite en de Queen Towers nabij Gent-Sint-Pieters.

Nieuws

Vandaag voerde de PVDA samen met sociale huurders actie aan het Gentse stadhuis, met de boodschap: “Betaalbaar wonen, als we daar nu eens een prestigeproject van maken”. Op de actie nemen sociale huurders van verschillende woonwijken het woord. Ze willen dat de stad een prioriteit maakt van meer sociale en betaalbare woningen in Gent.

Nieuws

De werken aan het station Gent-Sint-Pieters zullen ten vroegste klaar zijn in 2025 of zelfs pas in 2026. Dat blijkt uit een parlementaire vraag van kamerlid Marco Van Hees (PVDA) aan minister van Mobiliteit François Bellot. “De werken zullen dus tien jaar langer geduurd hebben dan initieel voorzien”, reageert Gents PVDA-voorzitter Tom De Meester. De PVDA vreest dat de huidige voorziene capaciteitsuitbreiding tegen 2025 alweer achterhaald zal zijn.

Nieuws

Op dinsdag 26 april 2016 protesteren de bewoners van een sociale woonwijk in Nieuw Gent aan de kantoren van WoninGent. Al 15 jaar lang kampen drie op vier huizen in de wijk met vochtproblemen: vochtige muren, loshangend behangpapier, afbladderende verf, schimmels, muffe geuren en schade aan de meubelen.

Nieuws

Wat zou jij doen, mocht jij voor één dag schepen van mobiliteit zijn? Met die vraag trok PVDA Gent de stadswijken in. Dat leverde opmerkelijke resultaten op. Gentenaars willen in de eerste plaats meer veilige en comfortabele fietspaden, meer openbaar vervoer en ruimte om te parkeren.

Nieuws

De jaarwissel is traditiegetrouw het ogenblik van de best of - lijstjes. Met de PVDA-Gent reiken we dit jaar voor de negende keer onze prijs uit: de Nie Pleuje Trofee. Klik hier om je stem uit te brengen.

Pagina's