Zes maanden na verkoop is de prijs van de Arsenaalsite nog steeds onbekend

Zes maanden geleden werd de Arsenaalsite verkocht. De gronden van de NMBS in Gentbrugge kwamen zo in handen van drie West-Vlaamse ondernemers. “Dat de verkoop ondertussen volledig rond is weten we, maar een half jaar na datum mogen we nog steeds de prijs niet weten”, reageert PVDA volksvertegenwoordiger Maria Vindevoghel.

Burgervoorstel “Recht op protest” wordt weggestemd op de Gentse gemeenteraad

Maandag 25 april 2022 kwam het burgervoorstel “Recht op protest” op de Gentse gemeenteraad. 30 middenveldorganisaties dienden dit voorstel in om onze democratische rechten en het recht op protest te verdedigen en toegankelijker te maken. Ze verwijzen naar het Amsterdams model, waar een melding van 24 uur voor de actie voldoende is. Ook eisen ze een meldingsplicht in plaats van een toelating en een halt aan GAS-boetes voor protest of (vrije) meningsuiting.

Miljonair Marc Coucke krijgt tot 700.000 euro subsidies voor camping Blaarmeersen

Uit cijfers die de PVDA opvroeg, blijkt dat de investeerders in camping Blaarmeersen, waaronder miljonair Marc Coucke, tot 700.000 euro subsidies zullen krijgen van de stad voor de ontwikkeling van de camping tot een stadsglamping.

“Het is makkelijk te denken dat iedereen het mobiliteitsbeleid nu goed vind als je naar niemand luistert”

Afgelopen weekend (3 april) werd het circulatieplan in Gent 5 jaar. Bij het stadsbestuur word er feest gevierd. “Maar werd er ooit wel naar de Gentenaars geluisterd?” reageert de PVDA.

PVDA gemeenteraadslid Sonja Welvaert dient bezwaarschrift in tegen bouwplannen aan Overmeers

Gent dreigt opnieuw een stuk natuur te verliezen. Een projectontwikkelaar wil achter de Sint-Denijslaan 13 appartementen met ondergrondse parkeergarages en 5 woningen bouwen. Het bosje is 3 hectare groot en grenst aan natuurgebied Overmeers. PVDA gemeenteraadslid Sonja Welvaert, diende net zoals meer dan 100 andere Gentenaars een bezwaarschrift in tegen de kap.

Inwoners Oostakker en Sint-Amandsberg halen eerste slag thuis in het behoud van hun bushaltes

Twee van de zes bushaltes die dreigden te verdwijnen in Oostakker en Sint-Amandsberg zouden dan toch blijven. Dat blijkt uit een antwoord van schepen voor mobiliteit Filip Watteeuw op een vraag van PVDA-gemeenteraadslid Sonja Welvaert. Het gaat om de haltes Vogelzang en Goedlevenstraat, die momenteel door bus 38 en 39 bediend worden. De bushaltes zouden in de toekomst wel slechts om het half uur bediend worden. Vandaag is dat om het kwartier. In de Sint-Dorotheastraat zou er zelfs een halte kunnen bij komen, daar zouden bussen terug stoppen aan Paviljoenweg.

“Al 23 weken trekken we richting Luik” Gentse vrijwilligers in de overstroomde gebieden winnen Nie Pleuje trofee

Al een half jaar lang, week in en week uit, trekken honderden vrijwilligers uit Gent naar de overstroomde gebieden. Ze ruimden modder en puin, leverden donaties en soep, en hielpen huizen herstellen. En nu vallen ze ook in de prijzen. Met de Nie Pleuje Trofee zet PVDA Gent alle Gentse vrijwilligers die hielpen in de overstroomde gebieden in de bloemetjes.

PVDA Gent zet vijf lokale initiatieven in de bloemetjes

PVDA Gent maakt de vijf genomineerden voor de Nie Pleuje Trofee bekend. Met deze trofee zet de partij elk jaar verschillende verdienstelijke Gentse initiatieven in de bloemetjes.

PVDA Gent vraagt een duidelijk signaal van de stad voor gratis testing

Sinds de aanpassing van de teststrategie zijn zelftests niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Gezinnen met schoolgaande kinderen worden aangemoedigd om hun kinderen minstens één keer per week te testen. “Dat is onbetaalbaar voor veel gezinnen” zegt Yüksel Kalaz, gemeenteraadslid van PVDA Gent en vraagt het stadsbestuur om daad bij het woord te voegen en aan te kloppen bij de hogere overheden.

Toeteren voor 6% btw op energie

PVDA Gent hield woensdag een “toeteractie” voor de verlaging van de btw op energie van 21% naar 6%. In de buurt van Volvo Cars Gent werd aan passerende chauffeurs gevraagd te claxonneren indien ze akkoord gaan met de eis voor de verlaging van de btw, met behulp van spandoeken en affiches. “De energieprijzen swingen de pan uit, maar de regering doet helemaal niets”, zegt Gents gemeenteraadslid Yüksel Kalaz. “De grote reactie hier aan het rondpunt toont duidelijk aan dat de vraag om de energiefactuur grondig te verlagen breed gedragen is bij de Gentenaars.”