PVDA Gent protesteert tegen de stijgende waterfactuur en gaat dus het water halen bij Farys

Zaterdagmiddag voerde PVDA actie aan de hoofdzetel van Farys in de Stropstraat. In badjassen en met een badmuts op, met emmers, doucheslangen, en waterkruiken haalden de Gentse PVDA-leden het water rechtstreeks bij de bron, de waterleverancier. Met deze actie zetten ze druk op Farys om de geplande stijgingen van de waterfactuur terug te schroeven.

PVDA kiest met Magda Baeck voor een echte ervaringsdeskundige in de Gentse BCSD

Wissel van de wacht in het bijzonder comité voor de sociale dienst, de BCSD. Magda Baeck vervangt er Kasper Libeert voor linkse oppositiepartij PVDA. 

Stop de besparingen op de Gentse publieke diensten

Het Gentse stadsbestuur bespaart 110 miljoen. Wie is hiervan de dupe? De publieke dienstverlening en alle Gentenaars. En een volgende besparingsronde wacht al om de hoek. De belofte van een progressief Gent wordt vervangen door drie asociale besparingsgolven. 

PVDA verzamelt mening van Gentbruggenaars

In Gentbrugge zal er de komende jaren heel wat veranderen in de wijk Moscou-Vogelhoek. Maar liefst vijf grote stukken grond staan er te koop of worden verbouwd. Op 10 januari overhandigt oppositiepartij PVDA een enquête van buurtbewoners aan het stadsbestuur.

Tijdelijke sluiting Gentbruggebrug: PVDA vraagt alternatief voor geschrapte bushaltes

De sluiting van Gentbruggebrug tijdens de werken zorgt voor heel wat overlast voor de buurtbewoners. Oppositiepartij PVDA betreurt de geschrapte haltes van lijnen 3 en 6 en vraagt een oplossing.

PVDA kiest met Onno Vandewalle (27) voor verjonging in Vlaams parlement

Op 11 januari doet Onno Vandewalle zijn intrede in het Vlaams parlement. Hij vervangt er Tom De Meester, die na een burn-out besliste om zich op de Gentse gemeenteraad en de nationale communicatiestrategie van de PVDA te concentreren. Vandewalle is lid van de nationale leiding van RedFox, de jongerenbeweging van de PVDA, en wil in het parlement vooral de stem van de jongeren vertolken. Hij woont samen met zijn vriendin Charlotte in Gent, waar hij ook opgroeide. "De Vlaamse regering spreekt wel veel over jongeren, maar luisteren ze daar ook naar?".

PVDA Oost-Vlaanderen verkiest nieuwe voorzitter: Brecht Bruynsteen

Dit weekend hield de PVDA in het hele land provinciale congressen. Ook in Gent kwamen een 100-tal PVDA-leden samen om de politieke krijtlijnen uit te tekenen voor de volgende vijf jaar. Ze verkozen ook een nieuwe provinciale raad, met Brecht Bruynsteen als nieuwe provinciale voorzitter voor Oost-Vlaanderen.

Gentse PVDA protesteert tegen de energieprijzen en plugt in bij Engie

Zaterdag 29 oktober voerde PVDA actie bij Engie’s elektriciteitscentrale Rodenhuize. De Gentse PVDA-leden brachten hun huishoudtoestellen mee tot bij de energieleverancier en vroegen om stroom. Met deze actie willen ze de druk blijven opvoeren tegen de woekerwinsten die de energieprijzen omhoog drijven.  

De PVDA deelt een cheque uit van 300 miljoen euro aan de werknemers van ArcelorMittal

ArcelorMittal België keert vandaag recorddividenden uit aan haar aandeelhouders. De PVDA organiseert een ludieke actie waarbij zij een cheque van 300 miljoen euro uitdeelt aan de werknemers. "Dat ArcelorMittal nog eens een korting krijgt op haar patronale bijdrage valt niet uit te leggen" vindt de PVDA.

Marianne, vrouwenbeweging van de PVDA, steekt kinderbegeleiders hart onder de riem: “We staan aan jullie kant”

Op de Dag van de Kinderbegeleider voert PVDA-vrouwenbeweging Marianne actie in Gent aan de deuren van de crèches. “We geven koekjes, bloemen en symbolische handen aan de kinderbegeleiders om hen een hart onder de riem te steken, broodnodig in deze tijden van crisis. We staan zij aan zij om investeringen af te dwingen.”