“Het geweld op vrouwen moet gewoon stoppen”

Op vrijdag 26 februari voerde de PVDA in Gent actie voor een daadkrachtige aanpak van geweld tegen vrouwen. De Gentse Jana V.D.W. werd vorige zondag vermoord door haar vriend. Daarmee is ze het 6de slachtoffer van femicide in België dit jaar. Sinds corona neemt het geweld op vrouwen sterk toe.

PVDA voert actie aan Volvo Car Gent: “Wij willen een eerlijk deel van de koek”

Volvo Cars heeft net haar meest winstgevende jaarhelft ooit achter de rug, midden in de coronacrisis. De Vlaamse werkgeversfederatie Voka, waar Volvo Cars mee in de raad van bestuur zit, reageert desondanks heftig op de vakbondseisen voor loonsverhoging. Met de PVDA trakteren we daarom symbolisch alle werknemers van Volvo Car Gent aan het einde van hun shift op een eerlijk deel van de koek.

PVDA plaatst zelf verkeersbord om ‘boetevalstrik’ aan te duiden

De Gentse afdeling van de PVDA plaatst zelf een verkeersbord aan de Kortedagsteeg om de signalisatie van de knip te verbeteren. “Op nog geen vier jaar kregen 23.000 Gentenaars een boete aan de Kortedagsteeg, en toch weigert de stad voorlopig om de signalisatie te verbeteren”, legt gemeenteraadslid voor PVDA Sonja Welvaert uit. “De stad ontving al meer dan een miljoen euro aan boetes, maar een simpel verkeersbord kan er niet vanaf blijkbaar. Wij hebben dan maar zelf een verkeersbord besteld, zodat niemand nog een onnodige boete krijgt”.

PVDA: “Gent heeft genoeg van zwerfvuil”

Dit weekend gingen leden van de PVDA de strijd aan tegen zwerfvuil. Met borstel en vuilzak in de hand verzamelden ze op minder dan een uur drie volle zakken afval in de straten van Gent. “We zien meer en meer zwerfvuil in het straatbeeld en met corona wilden we de mensen van IVAGO een handje helpen”, zegt Yuksel Kalaz, gemeenteraadslid voor PVDA.

Toon je appreciatie voor je postbode met deze sympathieke sticker!

De mensen van Bpost staan dagelijks voor ons paraat en komen in weer en wind brieven en pakjes aan huis leveren. Door de massale online bestellingen krijgen ze een veel groter aantal aanvragen om pakjes te bezorgen dan anders: zoveel dat ze het soms niet tijdig verwerkt krijgen.

Luister naar de Bernadettewijk!

De vraag van de bewoners van de Bernadettewijk is duidelijk: “wij willen in onze buurt blijven." Deze vraag hebben ze de voorbije maand kracht bijgezet met verschillende acties - en die druk heeft gewerkt.

PVDA doet tournee van Gentse woonzorgcentra met kerstliedjes

In deze kerstperiode gaan muzikanten van de PVDA op tournee bij de Gentse woonzorgcentra. “Zowel het personeel als de bewoners gaan door heel moeilijke tijden,” zegt Eefje Goossen. “Wij brengen hen kerstliedjes zodat zij even kunnen ontspannen. We vragen met deze actie meer respect voor het personeel van de woonzorgcentra en trekken ten strijde tegen de eenzaamheid.”

Gewonnen! Het Scheldeoord en de Lousbergskaai behouden hun bushalte

Dankzij de inzet van tientallen buurtbewoners, actiecomités en leden van de PVDA blijven de bushaltes van het Scheldeoord en de Lousbergskaai behouden

PVDA Gent schenkt laptops aan VZW Jong

Een delegatie van PVDA Gent bezorgde woensdag een eerste lading van 15 laptops aan Sarah Van der Stappen van VZW Jong Ledeberg. Heel wat kinderen hebben, nu het onderwijs (vaak afstandsonderwijs) is opgestart, nood aan een computer en beschikken niet over de financiële middelen om er een aan te kopen. Tom De Meester, PVDA-gemeenteraadslid, lanceerde daarom een oproep om computers in te zamelen.

Gewaardeerde actie aan het woonzorgcentrum in Sleidinge

Vrijdag 27 november verraste de PVDA afdeling Groot-Evergem het woonzorgcentrum Ter Hollebeke in Sleidinge met een bescheiden maar erg gewaardeerde actie voor het personeel. 

Doe je mee?