Gentse PVDA protesteert tegen de energieprijzen en plugt in bij Engie

Zaterdag 29 oktober voerde PVDA actie bij Engie’s elektriciteitscentrale Rodenhuize. De Gentse PVDA-leden brachten hun huishoudtoestellen mee tot bij de energieleverancier en vroegen om stroom. Met deze actie willen ze de druk blijven opvoeren tegen de woekerwinsten die de energieprijzen omhoog drijven.  

De PVDA deelt een cheque uit van 300 miljoen euro aan de werknemers van ArcelorMittal

ArcelorMittal België keert vandaag recorddividenden uit aan haar aandeelhouders. De PVDA organiseert een ludieke actie waarbij zij een cheque van 300 miljoen euro uitdeelt aan de werknemers. "Dat ArcelorMittal nog eens een korting krijgt op haar patronale bijdrage valt niet uit te leggen" vindt de PVDA.

Marianne, vrouwenbeweging van de PVDA, steekt kinderbegeleiders hart onder de riem: “We staan aan jullie kant”

Op de Dag van de Kinderbegeleider voert PVDA-vrouwenbeweging Marianne actie in Gent aan de deuren van de crèches. “We geven koekjes, bloemen en symbolische handen aan de kinderbegeleiders om hen een hart onder de riem te steken, broodnodig in deze tijden van crisis. We staan zij aan zij om investeringen af te dwingen.”

"Laat de gewone Gentenaar gerust, die heeft het al lastig genoeg"

Hoe durft Gent de onroerende voorheffing verhogen, terwijl mensen het al zo moeilijk hebben door die peperdure energiefacturen? PVDA Gemeenteraadslid Tom De Meester maakt gehakt van de besparingsplannen van het stadsbestuur.

“Protest zonder goedkeuring van burgemeester De Clercq? GAS-boete!”

Eind juni kwam Marianne, de vrouwenbeweging van de PVDA, op straat tegen mogelijke besparingen bij de stadscrèches. Drie maanden later krijgt de vrouwenorganisatie een GAS-boete van 350 euro voorgeschoteld. “Protest tegen het stadsbestuur zonder goedkeuring van burgemeester De Clercq? GAS-boete!” reageert PVDA gemeenteraadslid Sonja Welvaert.

“Dit is geen gewone budgetwijziging maar een harde besparingsoperatie.”

Woensdag maakte het stadsbestuur haar besparingsplannen bekend. PVDA gemeenteraadslid Yüksel Kalaz fileert de plannen.

Vijf redenen waarom je NU je ticket voor ManiFiesta moet kopen

Nog vijf weken en het is ManiFiesta o’clock! Op 17 en 18 september organiseren we in Oostende het meest solidaire festival van het land. Zee, muziek, debatten en sfeeeeeeeer! Vorig jaar waren we met 15.000. Dit jaren willen we nog beter doen! En daarom willen we je vragen om deze week nog je ticket te kopen. Waarom?

Het Gentse stadsbestuur laat 1873 daklozen in de kou. PVDA eist inspraak van middenveld.

In de nacht van 28 juli maakte het Gentse middenveld 1873 krijttekeningen in het Gentse straatbeeld voor de 1873 daklozen in Gent. “Dat zijn 1873 mensen die het stadsbestuur in de kou laat. Alle inwoners van Gent hebben recht op een thuis”, reageert de linkse PVDA.

Provinciale tent Oost-Vlaanderen op ManiFiesta: dé place to be

ManiFiesta staat alweer aan de horizon (heb je je ticket al?) en het wordt opnieuw onvergetelijk. Wie z'n weekendplanning al aan het maken is, mag alvast niet vergeten de provinciale tent van Oost-Vlaanderen te bezoeken. We bundelen onze krachten met onze kameraden van PVDA Limburg en PVDA Luik om het gezelligste plekje van ManiFiesta te voorzien. 

PVDA fileert besparingsplan: “sociaal is geen toverwoord.”

Woensdag maakte het stadsbestuur haar besparingsplannen bekend. Het bestuur gaat jaarlijks 81 miljoen euro besparen. Bijna 27 miljoen euro zou komen uit nieuwe inkomsten, de andere 54 miljoen bespaart ze bij onze stadsdiensten. PVDA gemeenteraadsleden Yüksel Kalaz en Sonja Welvaert fileren de besparingsplannen.