Skip to content

De PVDA eist dat het stadsbestuur luistert naar de buurtbewoners

De PVDA eist dat het stadsbestuur luistert naar de buurtbewoners

Na alle mooie woorden van Stad Gent over participatie rond de toekomst van de Arsenaalsite en de wijk Moscou-Vogelhoek, zien we nu de realiteit: de meeste voorstellen van de buurt worden genegeerd. De Stad heeft nu elke buurtbewoner uitgenodigd op een infomarkt op 4 mei. De PVDA zal aanwezig zijn om de voorstellen van de buurt opnieuw op tafel te leggen. Laat je ook van je horen?

Met de verschillende grote bouwwerven en wijktransformaties in Gentbrugge wordt de toekomst van de wijk nu bepaald. De buurt wil een stem hebben in dit debat. Met de PVDA hebben we de wijk bevraagd en de mening van de buurtbewoners gebundeld (samen goed voor 1.300 ideeën) in twee nota's: 'Welke toekomst voor de Arsenaalsite?' en 'Welke toekomst voor de wijk Moscou-Vogelhoek?'. Die nota's werden naar het stadsbestuur, de nieuwe eigenaars van de Arsenaalsite, de wijkregisseur, ... geleverd.

Nu blijkt dat amper enkele van de voorstellen opgenomen werden in de planning voor de wijk. Dat pikken we niet! Inspraak is er niet voor de show. De PVDA stuurde na overleg met de wijkbewoners al een reactie op de plannen naar de verschillende betrokken diensten. We ontvingen vele reacties. Wil je hierover graag alle info en de reacties ontvangen? Laat het ons weten.

Ondertussen werden alle buurtbewoners uitgenodigd naar een infomarkt op 4 mei. De PVDA zal sowieso aanwezig zijn samen met enkele buurtbewoners om de inspraak van de wijk te verdedigen. We spreken hiervoor af op zaterdag 4 mei om 11u aan de refter van basisschool De Sportschool, Jules de Saint-Genoisstraat 93. Kom je ook? Laat ons iets weten.

Niet beschikbaar op 4 mei? We plannen ook een gezamenlijke reactie uit de buurt te geven. Daarom plannen we eerst samen te zitten en onze vragen en suggesties te bundelen. Wens je aanwezig te zijn op dit gesprek? Laat ons iets weten.

Nog andere vragen of suggesties? Neem contact met ons op.

Magda Baeck
Woonspecialist PVDA, BCSD-raadslid en 11e opvolger Vlaams Parlement
Voor bewonersgroep Moscou-Vogelhoek & basisgroep Gentbrugge PVDA