• Infoavond Arsenaalsite

  donderdag 19 mei 2022 om 19u30
  Open Huis De Porre in Gentbrugge, Belgium

  Arsenaal: een korte geschiedenis

  In 2021 zet NMBS de Arsenaalsite, 13 ha. groot, te koop. Gent biedt 25 miljoen euro om de site aan te kopen, maar de NMBS weigert en organiseert drie biedingsrondes. Verschillende actiegroepen en de PVDA gaan niet akkoord: de Arsenaalsite moet in Gentse handen komen en openbaar bezit blijven. Ze stellen onteigening voor. De NMBS weigert enig overleg en drijft de verkoop door. Stad Gent aarzelt, zo laat het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) voor de Arsenaalsite, en de juridische vorm, op zich wachten. Uiteindelijk verkoopt de NMBS de site voor een nog onbekend bedrag aan een miljardair. Het enige dat we weten is dat de verkoopsom hoger ligt dan 61 miljoen.

  Wat deed de PVDA ondertussen?

  Wij bevroegen de buurt, deur aan deur, op markten en pleinen en kwamen op deze manier te weten hoe de buurtbewoners de toekomst van de Arsenaalsite zagen, en met welke vragen en zorgen ze nog zitten.

  Wat eisen we nu?

  • ... inzage in de dossiers, de plannen en de metingen. 
  • ... inspraak in de ontwikkeling van een duidelijk plan (RUP)
  • ... zeggenschap over de toekomst van onze buurt.

   

  Op donderdag 19 mei komen we daarom samen om 19u30 in het Open Huis De Porre (in het wijkpark) om het gesprek over de toekomst van de Arsenaalsite te voeren. Wat is er, wat komt er, wat kan er zijn? 

 • Spaghetti-avond Gent Noord

  zaterdag 21 mei 2022 om 18u00 · 17 deelnemers
  St-Goedelievekring in Gent, Belgium

  Kom je ook naar onze ledenavond (met spaghetti-festijn) op zaterdag 21 mei? 

  In 2018 braken we met de PVDA voor het eerst door in de Gentse gemeenteraad.  Van de straat tot in de gemeenteraad zetten we druk op het stadsbestuur en slaagden we erin het  verschil te maken. Dat lukte enkel door de inzet van onze vele leden en vrijwilligers. 

  Na 3 jaar zetelen is het ook tijd voor een evaluatie en laten we daarom graag jou aan het woord. Wat kan er beter? Welke projecten moeten we in handen nemen? Wat vind je van ons werk in de  gemeenteraad? Gemeenteraadsleden Sonja Welvaert en Yuksel Kalaz luisteren graag naar je  feedback en proberen je vragen te beantwoorden. 

  Daarnaast stellen we onze lokale werkgroepen voor. Wat doen zij? Wat leeft er in de buurt? Wat moeten we volgens jou aanpakken? 

  Maar eerst vullen we de magen … met spaghetti à volonté, en dit aan 5euro Er is zowel vegetarische als spaghetti bolognaise . 

  De avond gaat door op: 

  Zaterdag 21 mei - deuren open vanaf 18u 

  Sint-Godelievekring 

  Sint-Godelievestraat 59 – 9032 Gent-Wondelgem

 • Raoul op de rooster

  zaterdag 2 juli 2022 om 12u00
  Zaal Nova in Gent, Belgium

  Wat is er beter om de zomer te beginnen dan samen gezellig tafelen? Dat gaan we doen in Gent, in het bijzijn van Raoul Hedebouw! Dé gelegenheid om onze voorzitter alle vragen te stellen die op je lippen branden, over de actualiteit en de politiek à la PVDA.

  Iedereen welkom vanaf 12u in Zaal Nova. Inschrijven is verplicht.

  Je inschrijving is pas finaal wanneer het juiste bedrag is overgeschreven op BE55 0018 7772 0744 (PVDA Oost-Vlaanderen) met vermelding van je naam + aantal volwassenen + aantal kind te vermelden.

  MENU
  Er is keuze tussen vlees, halal en een vegetarische of vegan optie.

  PRIJZEN
  Volwassenen: 18 euro
  Kinderen: 10 euro
  Uitkeringsgerechtigden: 10 euro
  Steunprijs: 25 euro
  Ingang zonder eten: gratis

  PROGRAMMA
  12-14u: barbecue en salade buffet
  14u: Stel al je vragen aan Raoul Hedebouw
  15u-16u: muzikaal programma

 • ManiFiesta

  zaterdag 17 september 2022 om 9u00 tot 18 september 2022 om 21u00

  Tickets en info: https://www.manifiesta.be/nl