Agenda

 • De Grote Colère

  zondag 1 maart 2020 om 13u30

  “WAAR ZIJN DIE IN BRUSSEL MEE BEZIG?”

  Ons land zit vast. Het wordt in de tang gehouden door politici die politieke spelletjes spelen enerzijds en separatisten die het land willen splitsen anderzijds.

  De onvrede groeit. Politici zijn meer bezig met zichzelf dan met het sociale signaal van de kiezer. Daarom organiseert de PVDA op 1 maart een mars: De Grote Colère. Schud ze mee wakker.

  1.500 euro netto minimumpensioen

  Pensioen is een recht. Zoals we het noodfonds voor de zorg hebben verkregen, zullen we ook het minimumpensioen van 1.500 euro netto afdwingen. Teken nu voor later.

  Halveer de lonen van politici

  De politici in Brussel besparen op alles, behalve op... hun eigen riante lonen. Politici die 6.000 euro of meer verdienen voelen zelf niet wat de impact is van hun besparingen en het dure leven. Halvering van de lonen van politici is een kwestie van politiek fatsoen.

  Geen splitsing, maar samenwerking

  Waar zijn wij mee bezig?

  • Wij hebben vier ministers van klimaat, maar NUL klimaatbeleid.
  • We hebben vier ministers van mobiliteit, die alle vier in de file staan.
  • We hebben vier ministers van armoedebestrijding en de kinderarmoede is op tien jaar tijd verdubbeld.

  Zou ons land niet véél beter draaien met MINDER ministers en MEER samenwerking?

  Reserveer een plaats op de gratis bus in jouw buurt.

  Schrijf je in: Klik hier.

 • 8 maart: Mars voor vrouwenrechten

  zondag 8 maart 2020 om 13u00

  Op zondag 8 en maandag 9 maart kleurt de wereld paars, want dan is het internationale strijddag voorvrouwenrechten. Wereldwijd is het verzet van de vrouwen serieus aan het groeien! Van Spanje tot Chili, Zwitserland en (!) België plannen miljoenen vrouwen te staken en actie te voeren voor meer gelijkheid, volwaardige rechten en tegen geweld en seksisme. Allemaal onder het motto “Als vrouwen stoppen met werken, dan stopt de wereld”

  Wie draagt de zwaarste last binnen het gezin? Zorgt er voor invalide kinderen, zieke ouders? Wie wordt er dagelijks geconfronteerd met seksueel geweld thuis of op de werkvloer? Wie werkt er gedwongen deeltijdse jobs, vaak voor een loon onder de 14 euro per uur - om dan na hun loopbaan te blijven zitten met een piepklein pensioen? Vrouwen worden altijd harder getroffen.

  Op zondag 8 maart komen in heel de wereld en in alle grote steden van ons land, vrouwen op straat. Op 9 maart voeren ze acties op de werkvloer. Dat is broodnodig! Zeker nu de nieuwe Vlaamse regering inzet op verdere afbraak en verrechtsing van de samenleving. Ook in Gent wordt er een mars georganiseerd met nadien getuigenissen, concerten, kinder-animatie, warme soep en een warme sfeer!

  Afspraak: 13u @Veerleplein. De betoging eindigt onder de Stadshal.

 • PVDA Zorg Presents: Burning Out

  zondag 15 maart 2020 om 10u30
  Sphinx Cinema in Gent, Belgium
  In kader van de Dag van de Zorg, op zondag 15 maart, organiseert de PVDA werkgroep van Gentse zorgverleners een filmvertoning in de Sphinx cinema, aan de Sint-Michielshelling 3 in Gent om 10u30.
  De bekroonde documentaire "Burning out" van de Belgische filmmaker Jérôme Lemaire gaat over de werkomstandigheden in een operatiekwartier in een Frans openbaar ziekenhuis. Ze toont de gevolgen van de hoge werkdruk en de strijd die de werknemers van het ziekenhuis ertegen voeren. De film wordt ingeleid door een panel met Maria Vindevoghel (federaal parlementslid voor PVDA) en Evert Persoon (secretaris BTTK, social profit). Het gesprek zal onder andere gaan over het noodfonds voor de zorgsector dat tot stand kwam in het parlement na acties van de Witte woede. Na afloop is er tijd voor een drankje en babbel in het Sphinx café. De toegangsprijs voor de film is 5 euro, iedereen is welkom.
  Interesse? De trailer voor de documentaire kan je bekijken via https://www.youtube.com/watch?v=UcSwV4Ub8KQ.

Dit is jouw beweging