Skip to content

PVDA kiest met Magda Baeck voor een echte ervaringsdeskundige in de Gentse BCSD

PVDA kiest met Magda Baeck voor een echte ervaringsdeskundige in de Gentse BCSD

Wissel van de wacht in het bijzonder comité voor de sociale dienst, de BCSD. Magda Baeck vervangt er Kasper Libeert voor linkse oppositiepartij PVDA. 

Met Magda Baeck krijgt de BCSD er een bak kennis en terrein ervaring bij. Meer dan 40 jaar was Magda Baeck actief in het buurtwerk en de huisvestingssector van Gent. Wie Magda kent, kent haar als iemand die zich vastbijt in een dossier zonder los te laten. 

Naast individuele begeleiding van kansarme en kwetsbare mensen, verdiepte ze zich ook in onderzoek naar de huisvestingssituatie van mensen met buitenlandse roots. Ondertussen is ze op pensioen, maar ze blijft een gekend en geëngageerd gezicht in haar wijk en het brede Gentse middenveld.

“Ik kijk ernaar uit een menselijke en sociale tegenstem te brengen in de BCSD,” zegt Baeck, “Sinds de energiecrisis stappen meer en meer mensen naar het Gentse OCMW. Ik hoop op mijn ervaring beroep te kunnen doen om hun zaak te bepleiten.”

Met deze wissel neemt de BCSD afscheid van Kasper Libeert, die sinds kort niet meer in Gent woont. “We gaan met spijt weg uit onze thuisstad, maar we kunnen het hier niet meer betalen. Met de woningprijzen zoals ze hier zijn, moesten we kijken in andere gemeentes.” getuigt Libeert.