Skip to content

Gent verdient gratis en beter openbaar vervoer

Gent verdient gratis en beter openbaar vervoer

"Gent verdient gratis en beter openbaar vervoer", met die boodschap stapte de PVDA mee in een betoging voor meer en goedkoper openbaar vervoer. Achter die spandoek droegen leden van de PVDA een reuze-octopus mee, die symbool staat voor het 'Octopusplan' van de PVDA, een ambitieus tramplan dat haar tentakels uitstrekt tot ver in Mariakerke, Oostakker, Sint-Denijs en andere deel- en randgemeentes.

"Het tart alle verbeelding dat de N-VA - en CD&V - in Gent parasiteren op het protest tegen het circulatieplan, maar ondertussen in Brussel alle broodnodige investeringen in het Gentse openbaar vervoer blokkeren", aldus Tom De Meester, lijsttrekker voor de PVDA tijdens een toespraak op het einde van de betoging.

Het Gentse mobiliteitsplan kan volgens de PVDA alleen maar slagen als er tegelijk ambitieus geïnvesteerd wordt in méér, beter en betaalbaar openbaar vervoer. Cruciaal daarbij is het goedkoper maken van de ticketprijs en de verdubbeling van het Gentse tramnet.

De PVDA pleit voor een eigen 'Octopusplan', een ambitieus tramplan dat haar tentakels uitstrekt tot ver in Mariakerke, Oostakker, Sint-Denijs en andere deel- en randgemeentes. Blikvanger is het voorstel van de PVDA om tramlijn 22 door te trekken langs de E17 tot aan de R4, compleet met bijhorende P&R-parking. "De plannen voor een nieuw tramnet liggen al 15 jaar klaar, maar helaas werden ze nooit gerealiseerd. Het is tijd dat dit terug bovenaan de politieke agenda komt te staan", besloot Tom De Meester.

Meer info over het ‘Octopusplan’ van de PVDA vind je hier.