PVDA pakt uit met opvallende affiche: “Wij willen de stad veroveren”

De linkse PVDA maakt vandaag als eerste haar campagne-affiche bekend. “Wij willen de stad veroveren op de vastgoedspeculanten en de projectontwikkelaars”, zegt lijsttrekker Tom De Meester. De PVDA zal de komende weken als eerste partij te zien zijn in het straatbeeld, dankzij opvallende immoborden. De partij gaat op zoek naar 500 supporters om zo’n bord of een affiche aan hun raam te hangen.

Vandaag maakt de PVDA als eerste haar campagneaffiche bekend. Een opvallende affiche, met een lachende lijsttrekker Tom De Meester met rebelse strepen op zo’n gezicht. Een knipoog naar fans van de Rode Duivels die op dezelfde manier hun clubliefde tonen tijdens matchdagen.

“Wij zijn een rebelse partij die nu al weegt op het beleid, door samen met de Gentenaars en van onderuit actie te voeren rond betaalbaar wonen en tegen armoede”, legt lijsttrekker Tom De Meester uit. “In oktober willen we doorbreken in de Gentse gemeenteraad om ook daar het verschil te maken.”

De linkse PVDA pakt tegelijk uit met een ambitieuze slogan: “Verover de stad”. “Wij willen de stad terug heroveren op de vastgoedspeculanten en projectontwikkelaars”, zegt De Meester. “De achterkamerdeals moeten stoppen. Het is tijd dat de strijd tegen armoede en voor betaalbaar wonen terug op de eerste plaats komen te staan. Wij willen een stad op mensenmaat.”

Gezocht: 500 supporters

De PVDA, die vandaag niet in de gemeenteraad zit, voert haar campagne “zonder financiële steun van projectontwikkelaars, zonder postorderbedrijven en zonder dure reclamebureaus”. De campagne van de PVDA wordt 100% gefinancierd door kleine en grote giften van gewone Gentenaars. “We kregen al meer dan 200 giften van gemiddeld 40 euro. Die middelen willen we nu investeren in een opvallende campagne.”

De PVDA zal de komende weken als eerste partij te zien zijn in het straatbeeld, dankzij opvallende immoborden. “We hebben 500 raamborden en affiches besteld en zoeken nu 500 supporters om zo’n bord aan hun raam te hangen”, klikt het.

--

Bestel jouw raambord of affiche via [email protected]

Doe een gift en geef ons vleugels, via: gent.pvda.be/steunen