Skip to content

PVDA Oost-Vlaanderen verkiest nieuwe voorzitter: Brecht Bruynsteen

PVDA Oost-Vlaanderen verkiest nieuwe voorzitter: Brecht Bruynsteen

Dit weekend hield de PVDA in het hele land provinciale congressen. Ook in Gent kwamen een 100-tal PVDA-leden samen om de politieke krijtlijnen uit te tekenen voor de volgende vijf jaar. Ze verkozen ook een nieuwe provinciale raad, met Brecht Bruynsteen als nieuwe provinciale voorzitter voor Oost-Vlaanderen.

Brecht is 41 jaar, getrouwd met Freia die als arts werkt bij Geneeskunde Voor Het Volk en heeft twee zoontjes. Hij studeerde rechten aan de UGent en heeft daarna 6 jaar als arbeider aan de band gewerkt bij Volvo Car Gent.

“PVDA vertegenwoordigt de werkende klasse. Zelf heb ik zes jaar aan de band gewerkt bij Volvo Car en weet ik heel goed welke essentiële rol de werkende klasse speelt in onze maatschappij.”

Brecht woont in Zelzate, de eerste gemeente van het land waar de PVDA meebestuurt: "Met PVDA maken we het verschil in het bestuur. In Zelzate zorgde onze éérlijke taxshift voor de afschaffing van de asociale milieubelasting. Dat is een taks van 55 euro voor de gezinnen. Dit jaar halveert die, volgend jaar verdwijnt ze volledig. We denken zo ook aan de 600 KMO’s in Zelzate, want de kleine zelfstandigen zijn evengoed slachtoffer van de crisis: voor hen is de gemeentebelasting met 100 euro verminderd."

"We financieren dit door een minuscule extra inspanning te vragen aan de grootbedrijven. Voor hen gaat dat om amper 0,09% van hun winsten. Om maar te zeggen dat politiek een kwestie is van keuzes te maken. Dat staat in schril contrast met wat het stadsbestuur in Gent doet. Ze geven Marc Coucke 700.000 euro subsidie voor een glamping aan de Blaarmeersen. Maar dan wel een premie schrapen van 100 euro voor gezinnen met hulpbehoevende kinderen. Dan is het duidelijk voor mij dat de PVDA het verschil maakt." vult Brecht aan.

Brecht is al politiek actief sinds zijn studententijd: “Ik begon mijn politiek engagement bij Comac, de studentenvereniging van de PVDA, in de jaren ‘90. Ook dat blijft een uitdaging vandaag, om verder te blijven verjongen. Daar wil ik mij 200% voor inzetten. We gaan met een jonge ploeg aan de slag om in Oost-Vlaanderen de PVDA verder op de kaart te zetten.”

Brecht Bruynsteen neemt de fakkel over van Tom De Meester als provinciaal voorzitter van PVDA Oost-Vlaanderen.

 

Brecht in een notendop:

  • 41 jaar
  • papa van Joran en Mauro
  • fervent voetbalsupporter
  • muziekliefhebber met voorliefde voor metal en techno
  • sportief in de vrije tijd: indoorroeien, zwemmen en tennis
  • Zelzatenaar met West-Vlaamse roots