Skip to content

Stem nu voor de Nie Pleuje Trofee editie 2017

Stem nu voor de Nie Pleuje Trofee editie 2017

Elk jaar reikt PVDA Gent een Nie Pleuje Trofee uit. Daarmee zetten we initiatieven in de bloemetjes die ons opgevallen zijn door zijn/haar engagement. De voorbije jaren ging de Nie Pleuje Trofee o.a. naar de weggeefwinkel 'De Olijfboom' (editie 2016) en de werknemers van Ivago (editie 2015). Hieronder vind je de genomineerden voor de editie 2017. Breng jouw stem uit via deze link: gent.pvda.be/niepleuje2017

De genomineerden voor de Nie Plueje Trofee editie 2017 zijn:

★ Gents MilieuFront ★
Er komt dan toch geen megalomaan shoppingcentrum bij Flanders Expo. Het stadsbestuur trekt de stekker uit 'The Loop'. Een mooi verjaardagscadeau voor het Gents Milieufront, dat zich altijd fel heeft verzet tegen The Loop. De milieu-activisten van Gents MilieuFront - GMF blazen dit jaar 20 kaarsjes uit. Proficiat!

 #metoo 
Heel veel vrouwen deelden de afgelopen maanden verhalen over seksueel misbruik, agressie en ongewenste intimiteiten. Meer dan een hashtag is #metoo een beweging van verzet tegen sexisme en grensoverschrijdend gedrag. Op 25 november betoogden duizenden vrouwen (en mannen) in Brussel. Respect!

★ Jan De Maeseneer ★
Professor huisartsgeneeskunde Jan De Maeseneer (UGent) gaat op pensioen. Eind jaren 70 stampte hij in Ledeberg de eerste groepspraktijk uit de grond. Vandaag is Gent een voortrekker met 10 wijkgezondheidscentra die zorgen voor kwaliteitsvolle, laagdrempelige en multidisciplinaire eerstelijnsgezondheidszorg.

★ Apache ★
Kritisch en tegen de stroom in. De onderzoeksjournalisten van Apache bouwden een stevige reputatie uit. Apache onthulde het Gentse Publipart-schandaal, dreef Siegfried Bracke in het nauw en ontmaskerde recent het geknoei bij drie grote bouwprojecten van het Gentse stadsontwikkelingsbedrijf sogent.

★ Geen kind zonder dak ★
De wooncrisis in Gent treft de zwaksten in de samenleving. Met een indrukwekkende actie onder de stadshal gaf het actieplatform 'Geen kind zonder dak' een gezicht en een stem aan dakloze gezinnen en kinderen. Sociale organisaties, basiswerkers en geëngageerde burgers eisen een structureel actieplan tegen dakloosheid.

★ Buurtcomité Ecowijk ★
De Stad Gent geeft groen licht voor een 'ecowijk' aan het Ottenstadion. Duurzaam, maar vooral peperduur. 'De Ecowijk wordt gekaapt door projectontwikkelaars', aldus het buurtcomité dat 550 bezwaarschriften verzamelde. 'Dit is geen Ecowijk, maar een Eurowijk'. Het buurtcomité gaat in beroep.

★ TOPradio ★
Het Gentse radiostation TOPradio houdt de vinger aan de pols van dance-muziek maar wordt door cultuurminister Sven Gatz op droog zaad gezet. Gentse studenten bouwden uit protest een pop-up-feestje op het kabinet van Gatz, en meer dan 70.000 luisteraars tekenden een petitie. TOPradio moet blijven!

★ De pensioenbetogers ★
Met 40.000 betoogden ze op 19 december in Brussel tegen het 'pensioen met punten'. Jong en oud, uit alle hoeken van het land. Bij hen enkele opvallende delegaties uit de Gentse kanaalzone. Omdat pensioen een recht is, en geen tombola. Wordt vervolgd.

Breng jouw stem uit, via deze link: gent.pvda.be/niepleuje2017