Skip to content

PVDA doet tournee van Gentse woonzorgcentra met kerstliedjes

PVDA doet tournee van Gentse woonzorgcentra met kerstliedjes

In deze kerstperiode gaan muzikanten van de PVDA op tournee bij de Gentse woonzorgcentra. “Zowel het personeel als de bewoners gaan door heel moeilijke tijden,” zegt Eefje Goossen. “Wij brengen hen kerstliedjes zodat zij even kunnen ontspannen. We vragen met deze actie meer respect voor het personeel van de woonzorgcentra en trekken ten strijde tegen de eenzaamheid.”

Corona teistert nog steeds ons land en houdt helemaal geen rekening met. Om de eenzaamheid in deze donkere weken te bestrijden en het rusthuispersoneel in de bloemetjes te zetten, besloot PVDA Gent om van de volgende weken een hele speciale periode te maken voor de Gentse woonzorgcentra. “Wij brengen de bewoners en het personeel een bakje vol kerstvreugde”, zegt Eefje Goossen, zangeres van dienst en lid van PVDA, “We zingen kerstliederen, verkleed in kerstkleuren en begeleid op piano.”

PVDA vraagt hiermee extra respect voor het personeel van de WZC. “We zagen de afgelopen weken al enorm veel beloftes van onze regeringen. Maar extra personeel of middelen voor de WZC zijn er nog steeds niet”, weet Eefje Goossen. “Het zorgpersoneel zit echt op zijn tandvlees met tal van corona uitbraken in de Gentse WZC.”

“Ook de mentale gezondheid van de bewoners mogen we niet onderschatten,” voegt Eefje toe. “De voorbije paar maanden zijn enorm moeilijk geweest voor hen, zonder bezoek of veel sociaal contact. Op onze eerste stop in WZC Sint-Coleta, waren de bewoners tot tranen toe bewogen. Ze kenden de liedjes, zongen mee, zwaaiden, applaudisseerden … Het was fantastisch hen zo enthousiast te zien. Ik weet niet wie er meer van genoten hebben, zij of wij.”