Skip to content

Miljonair Marc Coucke krijgt tot 700.000 euro subsidies voor camping Blaarmeersen

Miljonair Marc Coucke krijgt tot 700.000 euro subsidies voor camping Blaarmeersen

Uit cijfers die de PVDA opvroeg, blijkt dat de investeerders in camping Blaarmeersen, waaronder miljonair Marc Coucke, tot 700.000 euro subsidies zullen krijgen van de stad voor de ontwikkeling van de camping tot een stadsglamping.

Urban Gardens, de nieuwe uitbaters van camping Blaarmeersen, zijn van plan om de camping om te toveren tot een hippe glamping-site met luxueuze accommodaties, restaurant, seminarieruimtes en overdekte speeltoestellen. Eerder bleek dat miljonair Marc Coucke mee zal investeren in de camping via zijn investeringsbedrijf Alychlo.

Sonja Welvaert, gemeenteraadslid van PVDA Gent, die de informatie over de subsidies opvroeg reageert geërgerd: “Dat de stad 700.000 euro vrij maakt om aan een miljonair als Coucke te geven is een zware klap in het gezicht van vele Gentenaars die nog amper hun rekeningen kunnen betalen. Volgens schepen Bracke is het geen kerntaak van de overheid om voor een betaalbare camping te zorgen. Maar het is toch zeker geen kerntaak van de overheid om iemand met een vermogen van meer dan 800 miljoen te subsidiëren?”

PVDA eist dat de subsidies voor Urban Gardens meteen van tafel worden geveegd.