Skip to content

Laat kinderen kind zijn! Speelgoed te geef? Doneer het nu en schenk een kind een vrolijk SInterklaasfeest

Laat kinderen kind zijn! Speelgoed te geef? Doneer het nu en schenk een kind een vrolijk SInterklaasfeest

Sinterklaas is pakjestijd bij uitstek. Hoewel Sinterklaas in principe geen kinderen vergeet, vinden veel kinderen geen speelgoed in hun schoen, ook al zijn ze heel het jaar door braaf geweest. Eén op vijf Gentse kinderen groeit vandaag op in armoede. Een cijfer dat enkel zal stijgen door de coronacrisis. De PVDA basisgroep Gentse Stadsdiensten kan dit niet met lede ogen aanzien en start een pakjesactie!

De armoedebarometer kleurt in september dieprood. Verschillende stappen achteruit sinds 2009 - toen waren de cijfers ook niet bemoedigend. De coronacrisis duwt de cijfers ondertussen verder de dieperik in. Voor meer en meer mensen is armoede een dagelijkse realiteit.

Volgende maand komt de Sint terug naar het land. Een vrolijke gelegenheid. Velen onder ons hebben warme herinneringen aan pakjes openen tijdens onze jeugd. Voor één op de vijf Gentse kinderen staat dit echter niet in de sterren geschreven. Maar dat is buiten de PVDA gerekend!

We blijven niet bij de pakken zitten en zamelen speelgoed in. Wij hebben hiervoor jouw hulp nodig. Kan je speelgoed doneren? Of kan je een centje doneren? Dan maak jij een kind gelukkig in deze moeilijke tijden.

👉 Heb je speelgoed te geef? Je kan deze brengen of wij kunnen speelgoed bij jou komen afhalen na telefonisch afspraak met Yüksel Kalaz tel 0475/87 27 82 of via yukselkalaz@gmail.com.
👉 Je kan ook speelgoed brengen naar het PVDA secretariaat, Halvemaanstraat 7 te Sint-Amandsberg. Maar gezien de coronamaatregelen het secretariaat niet doorlopend geopend is, gelieve vooraf een seintje te geven op het nr 09/329.87.06 tijdens kantooruren.
💸 Doneren kan je op rekeningnummer BE55 0018 7772 0744 met mededeling: “ Laat kinderen kind zijn

Doneren kan tot 3 december.

Jouw hulp zal niet alleen een kind een glimlach schenken, maar ook de ouders die al moeilijk hebben omwille van financiële redenen.

Opgelet: we zamelen enkel speelgoed in goede staat in en moeten het speelgoed kunnen ontsmetten om corona tegen te gaan. (Pluchen speelgoed moet nieuw zijn)

Toon je hart, schenk een gelukkig momentje aan elk kind.

debug info: this is the footer for domain gent
debug info: this is the footer for domain for existing data