Skip to content

Graailand on tour

Graailand on tour

In het boek Graailand vertelt Peter Mertens over de elite die graait, grabbelt en grijpt als nooit tevoren. Ongestraft verstoppen miljonairs en multinationals miljarden euro’s in postbusbedrijven en belastingparadijzen. Overbetaalde politici walsen ongestoord door de draaideur tussen politiek en grootbedrijf. Welke crisis?

Graailand biedt een alternatief op de profeten van de angst, zoals Trump, Le Pen en Wilders. Het toont de sprankeling van het sociaal verzet, stelt de New Kids in Town voor, en stelt een politiek van hoop voor.

Met veel plezier gaat Peter Mertens door heel Vlaanderen op tournee om zijn boodschap te verkondigen en gaat hij met de mensen in gesprek.

De tour begon op 7 maart in een tot de nok gevulde Vooruit in Gent. “Met een prachtig panel van grassrootswerk(st)ers die vaak onder de radar blijven, maar dag in dag uit van onderuit werken aan een solidaire tegencultuur op het heersend individualisme en neoliberalisme. Met culturele kippenvelmomenten van artiesten in de schaduw. En vooral: met een prachtige en dynamische zaal, zoals het De Vooruit betaamt. Ondertussen werden er op een dikke twee maanden tijd 11.000 boeken verkocht, dat is een record. Thank y'all!”, zo omschreef Peter Mertens die openingsavond zelf op zijn Facebookpagina.