Skip to content

Zes maanden na verkoop is de prijs van de Arsenaalsite nog steeds onbekend

Zes maanden na verkoop is de prijs van de Arsenaalsite nog steeds onbekend

Zes maanden geleden werd de Arsenaalsite verkocht. De gronden van de NMBS in Gentbrugge kwamen zo in handen van drie West-Vlaamse ondernemers. “Dat de verkoop ondertussen volledig rond is weten we, maar een half jaar na datum mogen we nog steeds de prijs niet weten”, reageert PVDA volksvertegenwoordiger Maria Vindevoghel.

Een half jaar na datum zorgt de verkoopprijs van de Arsenaalsite nog steeds voor vragen. In oktober van het vorige jaar werd bekend gemaakt dat de site werd verkocht. Dat na drie rondes van biedingen. Wat we weten is dat de prijs zeker hoger ligt dan 61 miljoen euro, het laatste bekende cijfer. Dat is alvast een stuk meer dan de oorspronkelijke vraagprijs: 30 miljoen euro voor een terrein van meer dan 13 hectaren groot.

“Dat we na zes maanden nog steeds niet weten hoeveel de NMBS, een overheidsbedrijf, heeft ontvangen voor zijn gronden in Gentbrugge is onbegrijpelijk”, reageert PVDA volksvertegenwoordiger Maria Vindevoghel “Volgens minister Gilkinet is de site nu in handen van een privé-eigenaar en moeten zij communiceren over de prijs. De NMBS is een overheidsbedrijf, we hebben als burgers het recht om inspraak en inzage te krijgen in de financiën.”

De PVDA neemt geen genoegen met de reactie van de minister. Zij zet alsnog de procedure voor openbaarheid van bestuur in, om de cijfers te achterhalen.

“De buurt blijft met vragen zitten. De verkoopprijs is daar één van. Maar ook over de branden op de site en de tijdelijke invulling blijft er veel onduidelijk”, reageert PVDA gemeenteraadslid Sonja Welvaert die woord en uitleg vraagt aan het stadsbestuur op de gemeenteraad.