Skip to content

“Het is makkelijk te denken dat iedereen het mobiliteitsbeleid nu goed vind als je naar niemand luistert”

“Het is makkelijk te denken dat iedereen het mobiliteitsbeleid nu goed vind als je naar niemand luistert”

Afgelopen weekend (3 april) werd het circulatieplan in Gent 5 jaar. Bij het stadsbestuur word er feest gevierd. “Maar werd er ooit wel naar de Gentenaars geluisterd?” reageert de PVDA.

“Het is makkelijk te denken dat iedereen het mobiliteitsbeleid nu goed vind als je naar niemand luistert.” stelt PVDA gemeenteraadslid Sonja Welvaert. Ze reageert daarmee op het vijfjarige bestaan van het circulatieplan in Gent.

Volgens de PVDA blijft er een groot tekort aan inspraak in het Gentse mobiliteitsbeleid. “Hoe lang heeft het wel niet geduurd voor de signalisatie aan de Kortedagsteeg werd verduidelijkt? 23.000 boetes werden er geschreven voor er geluisterd werd naar de problemen.” stelt Welvaert scherp. “Nu de mobiliteitsplannen voor andere wijken op tafel komen te liggen moet ons dat zorgen maken.”

De linkse partij vraagt om echt aan de slag te gaan met de bezorgdheden van de buurtbewoners. “Zijn het niet zij die het beste weten wat ze nodig hebben? Meer openbaar vervoer, voldoende parkeerplaatsen, veilige kruispunten, … Of heeft het stadsbestuur misschien schrik van haar bewoners?”

“Natuurlijk wil iedereen een leefbare stad.” sluit Welvaert af “Maar kan dat dan enkel door de autobestuurders te sanctioneren? In plaats daarvan zouden we in openbaar vervoer kunnen investeren. Het stadsbestuur lijkt zich er bijvoorbeeld niks van aan te trekken dat De Lijn meer dan 150 bushaltes wil schrappen in Gent.”