De vraag van de bewoners van de Bernadettewijk is duidelijk: “wij willen in onze buurt blijven." Deze vraag hebben ze de voorbije maand kracht bijgezet met verschillende acties - en die druk heeft gewerkt.

Samen met de steun van de PVDA in de gemeenteraad heeft WoninGent en het stadsbestuur moeten luisteren. Ze zullen meer tijd en middelen voorzien voor de verhuis. Proficiat aan iedereen die mee actie voert voor de Bernadette: Dit is jullie overwinning.

We moeten weg, maar niemand weet waarheen

"De buurtbewoners zijn mijn familie. Maar nu worden we uit elkaar getrokken. Ik weet niet waar ik naartoe gestuurd zal worden." lazen we in Het Laatste Nieuws.

De PVDA blijft samen met de bewoners vechten voor de buurt. Wij vragen aan WoninGent om voldoende woningen te voorzien in de buurt. Zodat buren kunnen samenblijven in de wijk en de band die ze hebben opgebouwd behouden blijft.

Wij weten dat de bewoners de strijd voor hun buurt niet zullen opgeven. En dat zullen wij ook niet doen, jullie kunnen blijven rekenen op de PVDA. We geven niet op.