Kopstukkendebat Buitensporig: verkiezingsdebat stationsbuurt

De verkiezingsdag van zondag 14 oktober komt snel dichterbij. Wat hebben de verschillende politieke partijen in petto voor onze buurt?

We dachten alvast na over wat wij belangrijk vinden en vatten het samen in een discussietekst: meer groen op straat, bredere voetpaden, snelle afwerking van het station, toegankelijk Maria Hendrikaplein, projectontwikkelingen binnen bouwvoorschriften, overdekte markt aan het Mathildeplein, een permanente plek voor Cabane Banane, een gezonde mix tussen bewoners en studenten, een burgerkabinet voor het Project Gent Sint-Pieters, een dienstencentrum aan de Fabiolalaan,…

Nu willen we weten wat onze politici daarover denken en daarom organiseren we samen met onze buren van Buitensporig weer een wijkverkiezingsdebat. Het panel zal bestaan uit: Astrid De Bruycker (sp.a Gent), Tom De Meester (PVDA-Gent), Isabelle Heyndrickx (CD&V Gent), Tine Heyse (Groen Gent), Christophe Peeters (Open Vld Gent) en Ronny Rysermans (N-VA Gent). Het debat wordt gemodereerd door Els Van Heuverzwyn (Radio 2 Oost-Vlaanderen).

We vroegen de panelleden alvast om feedback op onze discussietekst en zullen deze feedback nog voor het debat op onze website plaatsen. Zo halen we het maximum uit dit debat.
De discussietekst kan je hier lezen:
http://sintpietersbuiten.be/docs/Wijkverkiezingsdebat.pdf

Het debat gaat door in het Atheneum in de Voskenslaan 60. De deuren openen om 19.30u, het debat start om 20:00u. Om 22:00u serveren we een gratis drankje.

WANNEER
26 september 2018 om 22u00 - 27 september 2018 om 0u30
WAAR
Atheneum Voskenslaan - Zaal Studi'O
Voskenslaan 60
Gent 9000
Belgium
Google map en route

Kom je?


Schrijf als eerste een reactie

Gelieve je mail te bekijken voor een link om je account te activeren.