De grote pensioenroof - boekvoorstelling in Gent

De pensioenen liggen onder vuur. We beleven de ene aanval na de andere. Bezorgd en kwaad zijn we: het wordt langer werken voor minder pensioen. We willen niet laten betijen. Want een goed pensioen voor iedereen is mogelijk, eerlijk en betaalbaar.

Kim De Witte neemt ons in 'De grote pensioenroof' mee op een tocht langs de frontlijnen van het grote pensioengevecht. Op zoek naar de aanstichters in de wereld van het grote geld en naar de raddraaiers in de opeenvolgende regeringen. Met namen als Bakker, Maschmeyer, McKinsey, Bacquelaine, Tusk. Maar hij neemt ons ook mee naar plekken waar met succes aan het solidaire pensioen van morgen gewerkt wordt: naar Oostenrijk, naar Denemarken. Waarom kunnen ze daar wat wij niet zouden kunnen?

We ontmoeten de mensen van de Duitse Seniorenopstand maar ook professoren met namen als Orenstein, Wolfson, Engartner, Pacolet. Mensen van het weerwerk. Het pensioenbeleid moet een radicaal andere koers uit, zeggen ze. Het beleid moet zich op de kern concentreren: het wettelijk pensioen van de sociale zekerheid. Wat telt is de greep op de arbeidsmarkt en de verdeling van de welvaart.

Stof tot debat. Stof tot verandering. Stof voor een menselijke en solidaire pensioenvisie.

Met voorwoord van Jonas Geirnaert.

Kim De Witte is doctor in de rechten en licentiaat in de economie. Hij werkte als advocaat, specialiseerde zich in arbeidsrecht en pensioenen en doceert in de leergang pensioenrecht aan de KU Leuven.

Meer info: www.epo.be/degrotepensioenroof

---------------------------------------

Een boeiend programma met o.a.:
- Sofie De Graeve (Furia)
- Kris Fortie (ACV Voeding en Diensten)
- Katrien Neyt (ABVV Oost-Vlaanderen)
en nog veel meer...

Locatie: Zebrastraat, zaal Ned Kahn (Zebrastraat 32/001, 9000 Gent)

Toegang gratis.

WANNEER
27 april 2018 om 20u00 - 22u00
WAAR
Zebrastraat - zaal Ned Kahn
zebrastraat 32
gent 9000
Belgium
Google map en route

Kom je?


Schrijf als eerste een reactie

Gelieve je mail te bekijken voor een link om je account te activeren.