Gentse grond=Gentenaars beslissen! Geen uitverkoop aan projectontwikkelaars

De luxe projecten schieten in Gent als paddenstoelen uit de grond, van onbetaalbare wijken in Gentbrugge tot kasteel appartementen in Sint-Amandsberg. Elke wijk kent daarom ook zijn eigen actiecomité. Allemaal vragen ze hetzelfde: “WIJ WILLEN INSPRAAK”.

En terecht! De stad is van alle Gentenaars, niet van de projectontwikkelaars met zakken vol geld. Wij eisen dat bij elk groot project de stem van de Gentenaars op de eerste plaats komt.

In mei 2021 kwamen de buurtbewoners en de PVDA in actie voor de Arsenaalsite, een verlaten NMBS werkplaats in Gentbrugge van 13 hectare groot. Ondanks de vele vragen en acties kwam er geen inspraak. De verkoop door de NMBS ging rustig door. Na drie rondes heeft de NMBS beslist dat de hoogste bieder de site kan kopen. Lees er hier alles over.

Daar laten we het niet bij! Samen met de wijkbewoners en actiegroepen plannen we een actie op zaterdag 27 november om 15u onder de Stadshal (centrum Gent).

We komen samen op voor inspraak van de Gentenaars in alle projecten. En roepen een halt toe aan de verkoop van publieke gronden aan projectontwikkelaars.

Teken alvast de petitie via deze link.

WANNEER
27 november 2021 om 15u00 - 16u00
WAAR
Stadshal
Poeljemarkt
Gent 9000
Belgium
Google map en route

Kom je?