Het PVDA+ programma in een notedop

De PVDA+ kiest consequent jouw kant. Wij komen op voor wat écht telt: betaalbare energie en huisvesting, een stad op mensenmaat! Hieronder vind je onze 5 belangrijkste punten voor de gemeenteraadsverkiezingen, gebaseerd op een bevraging bij meer dan 1.000 Gentenaars.

Zonnepanelen: misbruik bedrijven maakt elektriciteit peperduur

78% van de Gentenaars ligt wakker van de dure energieprijzen. De PVDA+ wil dat de kosten voor zonnepanelen niet langer doorgerekend worden aan de consument.

LEES MEER

Goedkope elektriciteit voor alle Gentenaars

Gas en elektriciteit zijn véél te duur. De PVDA+ wil dat de Stad Gent een eigen energiebedrijf opricht dat rechtstreeks stroom levert aan de bevolking, zoals EGW vroeger. Dat heeft alleen maar voordelen!

LEES MEER

Betaalbaar wonen is geen luxe, maar een recht

Meer dan de helft van de Gentenaars snakt naar een betaalbare woning, zo blijkt uit onze bevraging bij meer dan 1.000 Gentenaars. We verzuipen in de woonkosten!

LEES MEER

Stop de pak-de-poen-show

Een Gentenaar betaalt al snel 30% tot 40% belastingen op zijn inkomen. Maar wist je dat multinationals en multimiljonairs in België nauwelijks belastingen betalen?

LEES MEER

Een stad op mensenmaat

Wonen, energie, belastingen, werk... Bij elke politieke keuze moeten de mensen op de eerste plaats komen. De PVDA+ pleit voor een stad op mensenmaat. Enkele voorstellen op een rij.

LEES MEER