PVDA wil bezoekerstickets uitbreiden naar Gele en Groene zone

Vandaag raakte bekend dat de Stad Gent een systeem van gratis parkeerbeurten zal invoeren voor bezoekers in de Rode en Oranje zone, ‘s avonds na 19u. “Wij vragen dit al maanden en zijn bijzonder tevreden dat die bezoekerskorting er eindelijk komt”, reageert Tom De Meester van de PVDA. “Maar het systeem mag niet beperkt worden tot 's avonds en zou uitgebreid moeten worden naar de Groene en Gele parkeerzone.” 

Vandaag raakte bekend dat de Stad Gent binnen de R40 opnieuw een systeem van bezoekerstickets zal invoeren. De PVDA lanceerde dit voorstel al in augustus 2016 en is nu bijzonder tevreden dat de bezoekerskorting er ook effectief komt. “Veel Gentenaars ervaren de nieuwe parkeertarieven als een soort nieuwe taks op BBQ en babysit. Met deze maatregel komt de Stad een stukje aan die bekommernis tegemoet”, aldus Tom De Meester, lijsttrekker voor de PVDA.

In april lanceerde de PVDA een grootscheepse enquête over het nieuwe parkeerplan van de Stad Gent. “Daaruit komt die bezoekerskorting alvast als een bijzonder populair voorstel”, zegt Tom De Meester. De linkse oppositiepartij zal de resultaten van haar parkeerenquête binnenkort overmaken aan de Stad Gent.

De PVDA is echter teleurgesteld dat het systeem enkel ingevoerd zou worden binnen de R40 en enkel ‘s avonds van toepassing zou zijn. Mensen uit de rand rond Gent dreigen dus uit de boot te vallen. “Een grootmoeder die op zaterdagmiddag komt babysitten op haar kleinkind in Ledeberg mag dus nog altijd de volle pot betalen”, aldus De Meester. De PVDA eist dat het systeem ook overdag van toepassing zou zijn en uitgebreid zou worden naar de Groene en Gele parkeerzones.

Meer info

Voorstel bezoekerskorting PVDA (augustus 2016): 

http://gent.pvda.be/persberichten/pvda-wil-parkeerkorting-voor-bezoekers

Parkeerenquête PVDA (april 2017):

http://gent.pvda.be/parkeeronderzoek