Pers

Persbericht

Vandaag staan er minstens 1.431 sociale woningen in Gent leeg. Dat blijkt uit cijfers die de PVDA opvroeg bij de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen. Opvallend: eerder beweerde schepen van wonen Sven Taeldeman dat sinds 2012 ook leegstaande sociale woningen opgenomen zouden zijn in het Gentse leegstandregister. Dat blijkt niet te kloppen. Bovendien ligt het percentage leegstaande sociale woningen in Gent (9,93%) een stuk hoger dan het Vlaams gemiddelde (6,61%).

Persbericht

Sinds dinsdagochtend leggen de werknemers en vakbonden van chemiebedrijf Sadaci het werk neer. "De werknemers van Sadaci doen zeer zware arbeid. Zij werken met ertsen in hoogovens. Zeker met de temperaturen van de laatste periode is dit enorm belastend werk", aldus Gents PVDA-voorzitter Tom De Meester. De PVDA wijst erop dat het Chemiebedrijf vorig jaar 8,4 miljoen euro netto winst boekte, waarvan 6,3 miljoen werd uitgekeerd aan de aandeelhouders. "Wij willen dat de werknemers hun deel van de koek krijgen."

Persbericht

Vandaag raakte bekend dat de Stad Gent een systeem van gratis parkeerbeurten zal invoeren voor bezoekers in de Rode en Oranje zone, ‘s avonds na 19u. “Wij vragen dit al maanden en zijn bijzonder tevreden dat die bezoekerskorting er eindelijk komt”, reageert Tom De Meester van de PVDA. “Maar het systeem mag niet beperkt worden tot 's avonds en zou uitgebreid moeten worden naar de Groene en Gele parkeerzone.” 

Persbericht

Maandag voerden straathoekwerkers actie aan de Gentse gemeenteraad tegen het ontslag van hun waarnemend directeur Hans Bodyn. “Gelijk hebben ze”, reageert Gents PVDA voorzitter Tom De Meester. “Hoe wereldvreemd is een schepen die niet inziet dat 25 jaar werkervaring tussen én mét kwetsbare mensen zwaarder doorweegt dan een resultaat van één computertest?”

Persbericht

Maandagavond verloopt de stakingsaanzegging van het gemeenschappelijke vakbondsfront bij Volvo Trucks in Gent. PVDA verklaart zich solidair met de werknemers en hun vakbonden. De fabriek is onderbezet waardoor er problemen zijn om verlof te krijgen. Materieel waarmee de werknemers moeten werken is verouderd. De werkdruk is te hoog. En de directie vraagt op de koop toe steeds meer flexibiliteit van de werknemers. Over het nieuwe flexsysteem bestaat dan ook veel ongenoegen. Volvo Trucks heeft geld genoeg voor extra aanwervingen.

Persbericht

Het personeel van Tenneco kreeg donderdag van de directie te horen dat ze hun job verliezen. Tegen 2020 sluit de fabriek. In maart 2016 geraakte het bedrijf zijn contract met Volvo Cars kwijt, net als andere toeleveranciers SAS, Tower, Benteler en Faurecia. De PVDA drukt haar solidariteit uit met het getroffen personeel, en wijst Volvo Cars met de vingers. "De winst van Volvo Cars verdriedubbelde nog in 2015. En toch moest de winstmarge verder omhoog en kregen de toeleveranciers te horen dat het opnieuw 15 procent goedkoper moest.."

Persbericht

De linkse PVDA eist dat het Gentse schepencollege een einde maakt aan alle bezoldigde mandaten. “Een schepenwedde van 99.0000 euro, dat moet toch volstaan?” Verder pleit de PVDA voor een fundamenteel debat over de rol van de intercommunales in de 21e eeuw. “Wij willen 100% publieke stadsbedrijven die investeren in sociale en duurzame diensten, in plaats van dubieuze beleggingsclubs”, zegt Tom De Meester. “De bestuurders, politici én burgers, moeten rechtstreeks verkozen worden. Het is hoog tijd voor participatieve democratie en volledige transparantie.”

Persbericht

Tom De Meester trekt de Gentse lijst van de PVDA bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen. "Wij willen de stem van de gewone Gentenaar zijn in de gemeenteraad", aldus De Meester. Betaalbaar wonen en een stad op mensenmaat staan hoog op het prioriteitenlijstje van de consequent linkse partij.

Persbericht

GENT – In de Feniks, een stedelijke basisschool in de Brugse Poort moet brugfiguur Fatiha na 22 jaar vertrekken. Een dwaze besparing, vindt de PVDA. De linkse partij pleit voor bijkomende brugfiguren om de zorg voor kwetsbare kinderen te garanderen.

Persbericht

De PVDA toont zich ontgoocheld over de nieuwe begroting van de Stad Gent. "Van de 20 miljoen extra middelen wordt geen enkele euro uitgetrokken voor betaalbaar wonen en armoedebestrijding", zegt Tom De Meester, "nochtans zijn dat dé uitdagingen van vandaag."

Pagina's