Pers

Persbericht

Maandag voerden straathoekwerkers actie aan de Gentse gemeenteraad tegen het ontslag van hun waarnemend directeur Hans Bodyn. “Gelijk hebben ze”, reageert Gents PVDA voorzitter Tom De Meester. “Hoe wereldvreemd is een schepen die niet inziet dat 25 jaar werkervaring tussen én mét kwetsbare mensen zwaarder doorweegt dan een resultaat van één computertest?”

Persbericht

Maandagavond verloopt de stakingsaanzegging van het gemeenschappelijke vakbondsfront bij Volvo Trucks in Gent. PVDA verklaart zich solidair met de werknemers en hun vakbonden. De fabriek is onderbezet waardoor er problemen zijn om verlof te krijgen. Materieel waarmee de werknemers moeten werken is verouderd. De werkdruk is te hoog. En de directie vraagt op de koop toe steeds meer flexibiliteit van de werknemers. Over het nieuwe flexsysteem bestaat dan ook veel ongenoegen. Volvo Trucks heeft geld genoeg voor extra aanwervingen.

Persbericht

Het personeel van Tenneco kreeg donderdag van de directie te horen dat ze hun job verliezen. Tegen 2020 sluit de fabriek. In maart 2016 geraakte het bedrijf zijn contract met Volvo Cars kwijt, net als andere toeleveranciers SAS, Tower, Benteler en Faurecia. De PVDA drukt haar solidariteit uit met het getroffen personeel, en wijst Volvo Cars met de vingers. "De winst van Volvo Cars verdriedubbelde nog in 2015. En toch moest de winstmarge verder omhoog en kregen de toeleveranciers te horen dat het opnieuw 15 procent goedkoper moest.."

Persbericht

De linkse PVDA eist dat het Gentse schepencollege een einde maakt aan alle bezoldigde mandaten. “Een schepenwedde van 99.0000 euro, dat moet toch volstaan?” Verder pleit de PVDA voor een fundamenteel debat over de rol van de intercommunales in de 21e eeuw. “Wij willen 100% publieke stadsbedrijven die investeren in sociale en duurzame diensten, in plaats van dubieuze beleggingsclubs”, zegt Tom De Meester. “De bestuurders, politici én burgers, moeten rechtstreeks verkozen worden. Het is hoog tijd voor participatieve democratie en volledige transparantie.”

Persbericht

Tom De Meester trekt de Gentse lijst van de PVDA bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen. "Wij willen de stem van de gewone Gentenaar zijn in de gemeenteraad", aldus De Meester. Betaalbaar wonen en een stad op mensenmaat staan hoog op het prioriteitenlijstje van de consequent linkse partij.

Persbericht

GENT – In de Feniks, een stedelijke basisschool in de Brugse Poort moet brugfiguur Fatiha na 22 jaar vertrekken. Een dwaze besparing, vindt de PVDA. De linkse partij pleit voor bijkomende brugfiguren om de zorg voor kwetsbare kinderen te garanderen.

Persbericht

De PVDA toont zich ontgoocheld over de nieuwe begroting van de Stad Gent. "Van de 20 miljoen extra middelen wordt geen enkele euro uitgetrokken voor betaalbaar wonen en armoedebestrijding", zegt Tom De Meester, "nochtans zijn dat dé uitdagingen van vandaag."

Persbericht

Van de 20 aanbevelingen die de PVDA vorige week overgemaakt heeft aan de Optima-commissie, blijven er drie overeind : er komt "onverwijld" een Stadsbouwmeester, er komt een "traject" voor een Kwaliteitskamer, en er komt meer debat en transparantie over de reisjes naar Cannes en co. "3 op 20. Toen ik op de middelbare school zat, was dat goed voor een dikke buis.", reageert Gents PVDA-voorzitter Tom De Meester.

Persbericht

Uit onderzoek van de linkse oppositiepartij PVDA blijkt dat de 'budgetwoningen' die de Stad Gent voorziet op de Oude Dokken en Tondelier in werkelijkheid onbetaalbaar zijn. De PVDA reageert scherp, en eist een Masterplan voor 100% betaalbare woningen.

Persbericht

De linkse oppositiepartij PVDA heeft een lijst met 20 concrete aanbevelingen bezorgd aan de Gentse Optima-commissie. De PVDA bepleit onder meer een verbod voor politici op betaalde mandaten in bedrijven, burgerparticipatie in plaats van lobbywerk, en een radicale keuze voor 100% betaalbaar wonen.

Pagina's